Julgranskula Grön Emma


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Dammsugarpåsar Volta Prestige

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Plåtskylt i Retro med texten Life is Simple 20x30cm
B325 Fotoram med plats för 6 foton antk svart 295:-

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDescanso Bäddset 9303-K 140x200/220 cm flerfärgat Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Kruka Rost
Dammsugarpåsar Philips 8212 Gemini

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Skrivbok Paris

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Pelargon Quantum Light Sosa 5 frö

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Colonial Candle L - SpringDammsugarpåsar AEG TC 3000 till 3999vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
FERM Stålspikar 1000 st Stål ATA1086
Dammsugarpåsar Hoover Studio 500

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Karta över Nybro, Småland

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Fototapet Manhattan Skyline - en non-woven bildtapet till bästa
Kids at Home Tapet Frozen Frames vit 70-539
Fototapet Temple Zen Japan Culture

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar Electrolux X 8Good Morning Bäddset 5837-A BOHO 135x200 cm vitMOTOROLA Babymonitor MBP36S WiFi Connected Video den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Zyco Professional Panini Grill
Plåtskylt Hund

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenVerbatim LED AR 111, G53, spot 25 grader, 230V 16W, varmvit, 610 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Good Morning Bäddset 5591-P MAARTJE 200x200/220 cm écru